reede, 27. detsember 2013

Leila Tael-Mikešin "Loojate mängud"

                 
RAAMATUKATKEND: Leila Tael-Mikešin "Loojate mängud"
Leila Tael-Mikešin "Loojate mängud"

Promo
Leila Tael-Mikešini romaan "Loojate mängud" on gooti stiilist inspireeritud mütoloogiliste sugemetega sünge ja sarkastiline teos, mis sobib kõigile, kellele meeldib ette kujutada, et maailmas peitub midagi enamat kui tundub. Autor on enda sõnul varjudes kõndiv fantaseerija. Ta kirjutab fantastika valdkonda kuuluvaid jutte, mille läbivateks tegelasteks on müstilised olendid ja inimesed, kellel on ebatavalisi võimeid ning kes elavad kummalises maailmas. Leila Tael-Mikešin on kauaaegne Poogna autor, ta on silma paistnud Fantaasia ja Ulmeühingu korraldatud jutuvõistlusel, avaldanud loo Täheajas ja e-raamatu "Hullud".
Leila Tael-Mikešin: "Esimene osa "Loojate mängudest" räägib väikelinnas kohalikuks pühakuks kuulutatud noormehest, kes otsustab ootamatu kuulsuse eest põgeneda, kuid avastab asüüli otsides, et ta pole tõesti tavaline, ning veel ebatavalisem on inimene, kes ta enda kaitse alla võttis. Lisaks selgub, et linna juhib maniakaalne nukumeister ja inimesed on vaid nupud malelaual.
Teine osa jätkab tuttavate tegelaste seiklusi, kuid maailm nende ümber on vahepeal muutunud. Surm saadetakse karistuseks lubamatu käitumise eest inimesena Maa peale, kuid seal tuntakse ära tema tegelik olemus ja edasisest sündmuste käigust sõltub inimkonna tulevik."
Kriitik Reelika Reinomägi: "Tael-Mikešini kirjutamisstiil on selge ja lihtne, ilma stilistiliste ekstsesside ja manerismideta, samas ei alahinda ta lugejat ja pakub teravalt sarkastilisi pratchettlikke kõrvalepõikeid ning musthuumorlikku iroonilise muigega elufilosoofiat. Karakterid pakuvad samastumisvõimalusi paljudele erinevate subkultuuride esindajatele."
Kirjandusportaali poogen.ee toimetaja Kaidi Kangur: "Ühel hetkel tundub seda lugedes, et ongi täiesti loomulik astuda ühest maailmast teise, kaotamata sealjuures juba väljakujunenud maailmavaadet. Olles ise kirjutamisega (eelkõige fantaasiateemadel) mitmeid aastaid tegelenud, ei saa ma jätta imetlemata stiili, mis toob naeratuse näole. Soovitan Leila Taeli lugeda kõigil, kes armastavad head fantaasiakirjandust, aga ka neil, kes lugemisel keskenduvad rohkem karakterite käekäigule ning otsivad paralleele oma elu ja uskumistega."
Kirjastus Fantaasia 2012, 192 lk.
***



Originaalartikkel: http://epl.delfi.ee/news/kultuur/raamatukatkend-leila-tael-mikesin-loojate-mangud.d?id=65521862

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

...

Jälgijad